Over het festival

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid”. Wanneer mei op haar mooist is vindt een nieuwe editie van het Hoogtij Festival plaats: een tweedaags festival voor klassieke muziek in het schilderachtige dorpje Groede. Hier kun je genieten van concerten door bekende ensembles en top-musici, maar ook lokale muziekgezelschappen en artiesten. Het festival is een mooi visitekaartje voor Groede. Het dorp biedt een perfect decor voor evenementen en is een prachtige plek voor samenkomst van zowel lokale bevolking als bezoekers van buiten de regio.

Het initiatief en de organisatie is in handen van Cathelijne Maat. Deze Pianiste met Groese roots combineert hiermee twee passies uit haar leven: Groede en klassieke muziek. In samenwerking met Stichting Vrienden van het Kerkgebouw Groede brengt zij het festival tot leven.
In 2022 werd een droom werkelijkheid met de eerste editie van het Hoogtij Festival. Dit bleek een schot in de roos te zijn. Er was overweldigend veel belangstelling en natuurlijk moest er een vervolg komen. Op 18 en 19 mei 2024 is het dan ook zover: de tweede editie van het Hoogtij Festival!

Bij elk onderdeel wordt gezocht naar een verrassende invalshoek. In het hele programma is er voor iedereen iets te vinden wat aanspreekt en raakt. Van jong tot oud, van kenner tot eerste kennismaker en van inwoner tot bezoeker: iedereen is welkom. De echte liefhebber weet het al lang: klassieke muziek is een belevenis, en dat is precies waar dit festival voor staat.

Hoogtij Festival editie 2022 ~ aftermovie
Aftermovie

Mede mogelijk gemaakt door:
© HOOGTIJ FESTIVAL 2024 | Website door: StudioRAVEN & DORST